Fönstermålning Stockholm

fönstermålning stockholm förlänger hållbarheten på era fönster

Kontakta oss specialister för att få era fönster besiktade så ni vet om det är fråga om en fönstermålning eller fönsterrenovering.

Så här jobbar vi

Vi arbetar med miljövänliga och hållbara färger som står emot hårt slitage som väder och vind vid en fönstermålning i Stockholm.

Det är viktigt att få en professionell bedömning om vilken behandling som behöver utföras. Låt oss se över era fönster för att avgöra om det är fråga om en fönstermålning eller fönsterrenovering.

Ta del av vår steg för steg manual

Förläng hållbarheten med en fönstermålning stockholm

Att utföra en fönstermålning innan det uppstår större skador på fönstrets bågar och karmar är viktigt för att förlänga hållbarheten.

Efter en fönsterrenovering kan vi komma tillbaka till er inom några år för att underhållsmåla om ni önskar. Genom en fönstermålning förlängs hållbarheten med ytterligare år innan det är dags för en ny fönsterrenovering.

En fönstermålning görs på plats till skillnad mot en omfattande fönsterrenovering där större delen av arbetet sker i vår egen verkstad.

Vanliga frågor

Hur går det till när vi anlitar er vid en fönsterrenovering?
  1. Efter godkänd offert och tidplan startas arbetet upp och vi börjar med att täcka fönsterbänkar och golv. För alla information sätter vi upp aviseringar tillsammans med tidplan för projektet
  2. Bågarna delas eller tas ner i sin helhet och transporteras till vår verkstad för renovering. I samband med det monteras fönsterskydd med ljusinsläpp samt en isolerplast som behåller värmen i de fall innerbågen också skickas till verkstaden.
  3. På plats slipas och rengörs karmarna och eventuella rötskador dokumenteras. Innan reparationerna lagas meddelar vi dig via vår Applikation för att godkänna åtgärderna och kostnadssammanställningen.
  4. På verkstaden rengörs bågarna från gammal färg och kitt, därefter finslipas träet samt eventuella rötskador repareras med nytt kärnvirke. Efter du godkänt dessa likt ovan. Utsida och kanter oljas, grundmålas och färdigstryks. Toppförsegling av mellansida för att förebygga inträngning av fukt.
  5. Alla bågar som har renoverats målas i en sluten miljö i vår verkstad. Efter fönsterna ytbehandlats sker en torkprocess där varken solljus eller fukt kan skada behandlingen.
  6. När fönsterna är klara rengörs och putsats glaset och sedan transporteras de tillbaka för återmontering. Stängningsbeslagen kontrolleras och justeras vid behov. Tätningslister monteras för att motverka drag och värmeförluster.
  7. Löpande under arbetets gång görs noggranna egenkontroller. Efter avslutat arbete lämnas ett protokoll över vad som renoverats till er.
  8. Vi ger alltid en garanti på 5 år efter utförd renovering tillsammans med drift- och underhållsinformation.
Hur lång tid brukar en fönsterrenovering ta?

Varje lägenhet vid en fönsterrenovering brukar beröras under cirka 3-4 veckor.

Under projektets gång ser vi alltid till att meddela beställaren om något oförutsett sker och om vi behöver justera tidplanen. Tidplanen kommer sitta upp på plats i fastigheten så alla är informerade.

Varför rekommenderas vi att renovera befintliga fönster i stället för att byta ut dem helt?

Äldre fönster är tillverkade av trä som kallas kärnvirke. Virket är mycket slittåligt och hållbart. Livslängden är flera hundra år och Inget som moderna fönster kan mäta sig med.
Oftast är moderna fönster tillverkade i plåt som med tiden rostar och behöver bytas ut tidigare än ett fönster av kärnvirke behöver göra. Därför blir oftast både mer kostsamt, slöseri med resurser, har en dålig inverkan på miljön och sällan lika snyggt som gamla fönster av kärnvirke.

Hur vet jag att det är fråga om en fönstermålning eller fönsterrenovering?

Om färgen har börjat spricka eller fått blåsor på karmar och bågar då är det troligen fråga om en underhållsmålning. Har fönsterkittet släppt eller att det är skador på virket då är fönsterna i behov av en renovering.

Vid ett platsbesök hos er gör vi en professionell bedömning och ger rekommendationer efter vad vi ser behöver åtgärdas.

Vad för extra kostnader bör vi känna till vid en fönsterrenovering som kan uppstå under projektets gång?

Vi lämnar alltid ett fastpris på en fönsterrenovering. Utöver det kan det tillkomma extrakostnader för att byta ut rötskadat virke som kan upptäckas när vi slipar bort färgen på fönsterna på vår verkstad.
Ni bör i normalfallet räkna med att kostnaden för reparation av rötskadat virke blir ett påslag mellan cirka 20–30% av det offererade priset. Vi fotodokumenterar alla rötskadade partier och redovisar dessa tillsammans med kostnaderna för er som beställare.

varför anlita oss vid ert nästa
fönster­projekt

Kvalitet & miljö

Våra anställda får fortlöpande utbildningar och vi genomför noggranna rekryteringar för att säkerställa rätt kompetens på företaget. Vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan genom att minimera antalet transporter och beräknar varje enskilt projekt noggrant för att minimera svinn av material.

Hantverk & pålitlighet

Vi har en tydliga styrning och en nära dialog med er som kund om hur projektet fortskrider från start till slut. Vi arbetar med våra tidplaner proaktivt och återkopplar alltid om något oförutsett sker under projektet. Det är viktigt att ni som kund känner er trygga och nöjda efter slutfört projekt tillsammans med oss. Vi följer krav och riktlinjer i branschen för att uppnå och leverera ett hållbart och gediget hantverk vi står för.

Vill du veta mer?