• Start
 • Fönsterrenovering

Fönsterrenovering

Lossnar färgen? Har fönsterkittet spruckit? Bildas kondens på insidan? Har röta missfärgat fönsterbågarna? Kontakta oss! Vi kan allt om fönsterrenovering.

 

FÖNSTREN HUSETS SJÄL

Fönstren är husets själ sägs det. Hur som helst – ett fönster skall svara upp många hårda krav där de tekniska kraven är synnerligen omfattande. Ett fönster skall släppa in ljus på ett bra sätt, det skall vara tätt mot vind och fukt, skydda mot buller och vara värmeisolerande. Det skall förstås vara lätt att öppna och stänga, vara vackert och passa väl in i husets arkitektur och stil.

Det lönar sig att renovera fönster! I alla i allmänhet och i äldre hus i synnerhet! I äldre hus är fönstren tillverkade i kärnvirke – ett material med lång livslängd, hållbarhet och slittålighet mot väder och vind. Är huset byggt på 1950-talet eller tidigare är det sannolikt att fönstren är tillverkade av svenskt kärnvirke.

Renovering av fönster innebär inte bara ett fräscht utseende, en vacker finish och att huset behåller sin ursprungliga karaktär utan även minskade uppvärmningskostnader. En helrenovering gör fönstret tätt och förhindrar värmeläckage. Äldre fönster med tunnare karmar kan behållas så att utseende och ljusinsläpp bevaras.

 

DETTA ERBJUDER VI

När du väljer att anlita oss kan vi åta oss ett totalåtagande från demontering till slutlig montering av dina renoverade fönster. Vi erbjuder väderskydd som täcker fönsteröppningarna medan fönstren är borta. På så vis kan vi renovera fönster 365 dagar om året.

Vi börjar med att demontera fönstren som körs till vår verkstad. Verkstaden rengör ytterbåge och karm från gammal färg och kitt, eventuellt rötskadat trä repareras och byts ut mot nytt och högkvalitativt virke innan det är dags för oljning och målning där vi helt återställer den ursprungliga profilen. Vid behov monteras nya tätningslister för att förhindra värmeläckage.

Vi transporterar tillbaka fönstren och vid återmontering justeras gångjärnen så att fönstren går lätt att öppna och stänga.

 

Vid behov byter vi självklart ut fönsterglaset! Vi erbjuder ett brett sortiment av fönsterglas:

 • Energisparglas släpper igenom solenergi och hindrar rumsvärmen från att läcka ut. På så vis skapas ett behagligt inomhusklimat samtidigt som kallraset minskas vid kalla årstider.
 • Isolerglas bidrar till bra inomhusklimat och god energihushållning. Funktioner som t.ex. energibesparing, ljudreducering, sol-, brand-, personskydd och säkerhet kan byggas in.
 • Ljudreducerande glas är ett laminerat glas med en folie som ökar ljudreduktionen och ger en tyst och behaglig känsla i hemmet/kontoret.

Ovan nämnda glas är de tre vanligaste glastyperna. Vi tillhandahåller även mer specialanpassade glas beroende på önskad funktion såsom säkerhetsglas, glas med inbyggd larmfunktion, självrengörande glas och brandskyddande glas.

Efter slutfört arbete av oss är dina fönster underhållsfria i 6-8 år och vi lämnar alltid 5 års garanti för att säkerställa kundnöjdhet och trygghet.

 

Så här går det till i korthet:
 1. Fönsterbågarna demonteras för att transporteras till vår verkstad
 2. Fönstrets ytterbåge och karm rengörs från färg och kitt
 3. Eventuellt skadat trä repareras med högkvalitativt virke
 4. Oljning
 5. Grund strykning
 6. Glasning och kittning samt toppförsegling
 7. Mellanstrykning
 8. Färdigstrykning
 9. Fönstren återmonteras och finjusteras till god funktion

Kontakta oss för offert eller mer information om hur vi kan renovera dina fönster!

 

Kontakta oss för mer info